
-
Timp de preparare10 minute
-
Timp de gatire20 min
-
Servire10
Va rog sa va imaginati mirosul de unt si vanilie care umple casa, cutiile frumoase de sarbatoare pregatite pe masa si panglicile rosii gata sa fie legate. Aceste fursecuri fragede cu gem de zmeura sunt exact acel desert simplu, dar de efect, pe care il poti pregati inainte de Craciun sau orice alt eveniment fara stres, dar cu mult impact la gust si la prezentare.
Se fac rapid, nu necesita tehnici complicate si raman fragede si gustoase cateva zile la rand. Sunt perfecte langa o cafea dimineata sau un ceai fierbinte seara, dar mai ales pot fi o idee foarte bună de cadou de Craciun: le asezi intr-o cutie frumoasa pentru cadouri sau intr-o punga transparenta, legi totul cu o funda rosie si adaugi un mic accesoriu de Craciun efectul este garantat.
Ingredients
Ingrediente pentru fursecuri
Ingrediente pentru glazura
Directions







Mod de preparare: cuptorul se incinge la 180 grade. Intr-un castron puneti untul cu zaharul si mixati-le bine pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati faina cernuta si sarea. Daca doriti, in acest moment puteti pune si 1–2 picaturi de extract de migdale. Amestecati usor pana obtineti o coca omogena.
Formarea fursecurilor: luati cate putin din coca si formati bile. Ideal este sa aibă aceeasi greutate – eu le cantaresc sa aiba fiecare 40 gr. Dupa ce ati facut bilele, asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele. Cu degetul sau cu coada unei linguri groase, faceti in mijlocul fiecarei bile o gaura.
Umpleti fursecurile cu dulceata de zmeura. Nu este musai sa fie zmeura, puteti pune ce dulceata aveti sau ce va place: sunt minunate si cu dulceata de afine sau caise.
Dati tava la frigider pentru cca 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute, coaceti fursecurile pentru 13–14 minute, sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca complet in tava sau pe un gratar.



Pentru glazura, amestecati zahar pudra cu lapte pana obtineti o glazura cu consistenta mai tare, usor de turnat, dar nu lichida. Puneti glazura intr-o punga, taiati-o la un colt si ornati fursecurile dupa bunul plac, in fire subtiri sau model de plasa, asa cum va inspira momentul.
Sunt fursecuri perfecte de tinut pe platoul de sarbatoare, dar stralucesc cu adevarat cand sunt transformate in cadou: asezate cu grija intr-o cutie festiva, cu hartie rosie si o panglica aurie, devin un dar personal, cald si memorabil. Iar voua va ramane bucuria ca ati pregatit cu mainile voastre un mic rasfat de Craciun pentru cei dragi.
Poate ti-ar placea si
Fursecuri fragede cu gem de zmeura
Ingredients
Ingrediente pentru fursecuri
Ingrediente pentru glazura
Follow The Directions
Mod de preparare: cuptorul se incinge la 180 grade. Intr-un castron puneti untul cu zaharul si mixati-le bine pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati faina cernuta si sarea. Daca doriti, in acest moment puteti pune si 1–2 picaturi de extract de migdale. Amestecati usor pana obtineti o coca omogena.
Formarea fursecurilor: luati cate putin din coca si formati bile. Ideal este sa aibă aceeasi greutate – eu le cantaresc sa aiba fiecare 40 gr. Dupa ce ati facut bilele, asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele. Cu degetul sau cu coada unei linguri groase, faceti in mijlocul fiecarei bile o gaura.
Umpleti fursecurile cu dulceata de zmeura. Nu este musai sa fie zmeura, puteti pune ce dulceata aveti sau ce va place: sunt minunate si cu dulceata de afine sau caise.
Dati tava la frigider pentru cca 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute, coaceti fursecurile pentru 13–14 minute, sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca complet in tava sau pe un gratar.
Pentru glazura, amestecati zahar pudra cu lapte pana obtineti o glazura cu consistenta mai tare, usor de turnat, dar nu lichida. Puneti glazura intr-o punga, taiati-o la un colt si ornati fursecurile dupa bunul plac, in fire subtiri sau model de plasa, asa cum va inspira momentul.
Sunt fursecuri perfecte de tinut pe platoul de sarbatoare, dar stralucesc cu adevarat cand sunt transformate in cadou: asezate cu grija intr-o cutie festiva, cu hartie rosie si o panglica aurie, devin un dar personal, cald si memorabil. Iar voua va ramane bucuria ca ati pregatit cu mainile voastre un mic rasfat de Craciun pentru cei dragi.


Leave a Review